The house replaces a single storey vehicle repair workshop in a street of Victorian terraced houses and 1960s flats. The main façade steps out to address the bend in the road and the line of houses in the next street to the north. Careful manipulation of the available volume has produced a four bedroom house with a double-height living area on a 90 square metre site.  The layout achieves a rich mix of interconnected spaces, utilising all sorts of nooks and crannies to give large areas of storage.

The house is pushed to the back of the site to create a walled patio garden next to the street. External walls will be white rendered with a steel and glass top storey. There are three outdoor spaces, a south facing patio, an entrance court and a roof terrace.

We gained planning permission in 2003 and produced a full set of working drawings.  Our original client sold the site in 2009 and we gained permission again for the new owners, the couple behind design agency Rude.  The project was taken through to completion by the owners using their own team of consultants.